La Diputació entrega el pla d’accessibilitat

El document marca les pautes a seguir per suprimir les barreres arquitectòniques al municipi.

Cubelles ja disposa d’un pla d’accessibilitat que ha de permetre que es vagin eliminant barreres arquitectòniques i també prevenir-les en els nous edificis i vies públiques. L’objectiu de la planificació ha estat fer un inventari, identificar barreres, pressupostar la seva eliminació i marcar unes etapes. Ara mateix dels setze equipaments municipals contemplats en el pla, només un és 100% accessible i dos ho són parcialment. Així i tot, hi ha nous edificis que no han estat estudiats i d’altres ja han estat millorats.

L’àmbit en què actua el pla d’accessibilitat són la via pública i altres espais públics, els edificis municipals, els transports i la comunicació i es distingeixen fins a cinc grups amb diferents nivells de mancances i, per tant, amb diferents necessitats i solucions. El pla contempla millores des de persones amb cadira de rodes fins als qui han d’anar amb bastó o en crosses, però també està pensat per la gent amb discapacitat visual, auditiva o psíquica i la gent gran.

El diputat d’infraestructures, urbanisme i habitatge, Alberto Villagrasa, ha destacat que Cubelles és poc accessible però ara disposarà d’una eina per poder-ho resoldre. L’Alcaldessa, Mònica Miquel, ha reafirmat la idea que l’elevat cost de totes les propostes les fa inviables a curt termini, però que inversions més petites i de caràcter més puntual poden solucionar i millorar notablement alguns punts negres en matèria d’accessibilitat. Per part d’AMICU, el seu president, Luis Criado s’ha mostrat satisfet per aquest compromís i per l’adequació de l’entorn paulatinament.

El pla d’accessibilitat, que és obligatori per a tots els municipis, ha estat subvencionat amb més de 38.000 euros per la Diputació i l’Ajuntament hi ha participat amb més de 6.000 euros.

http://www.cubelles.cat/content/view/4193/75/

Añadir a ésta noticia, que AMICU ha sido invitado a asistir a éste evento y que he asistido como Presidente, a la entrega del Plan de Accesibilidad de Cubelles, en el Centre Social de Cubelles.

Uncategorized

1 response to La Diputació entrega el pla d’accessibilitat


  1. Margarita Salvador Aznar

    Creia que me iria de este mundo sin haber tenido la satisfacion de ver mejorar las calles de Cubellas, un 10 para la Alcaldesa y para el Luis Criado y para todos los que han luchado para que esto sea posible. Lo importante es empezar.