El Parlament aprova que les persones amb discapacitat no paguin peatge a les autopistes catalanes

GRÀCIES A UNA PROPOSTA PRESENTADA PER CIUTADANS (CS) A LA COMISSIÓ DE TERRITORI.

 

La diputada Noemí de la Calle (Cs) a la comissió de Territori // Foto: Ciutadans

La diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, ha celebrat que el Parlament de Catalunya hagi aprovat per unanimitat la seva proposta persentada pel seu grup a la comissió de Territori perquè les persones amb discapacitat que comptin amb reconeixement oficial de mobilitat reduïda no hagin de pagar peatge a les autopistes catalanes. De la Calle ha explicat que “aquesta proposta fa avançar Catalunya en inclusió, fent un territori més amable per a les persones amb discapacitat“.

La diputada taronja ha explicat que “tot i els avenços en accessibilitat en el transport públic, encara falta molt per aconseguir la plena accessibilitat“. Aquest fet porta a les persones amb discapacitat a fer “un ús més intensiu” del vehicle privat “amb el cost afegit que això suposa” a Catalunya pels peatges. A més, ha recordat que l’exempció del pagament de peatges és una mesura que ja s’ha regulat en altres països europeus per “afavorir la llibertat de circulació i igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat“.

El Parlament aprova que les persones amb discapacitat no paguin peatge a les autopistes catalanes

Uncategorized

Comments are closed.