Els escúters de persones amb mobilitat reduïda pujaran al metro i al bus

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana posen en marxa dilluns una prova pilot que s’allargarà com a màxim fins a finals d’any.

Els escúters que fan servir les persones amb mobilitat reduïda, en lloc de la cadira de rodes, podran pujar al metro i als autobusos de Barcelona a partir de dilluns. És una prova pilot que durarà fins que la Generalitat aprovi el nou codi d’accessibilitat que ha de regular la utilització d’aquests vehicles o, com a màxim, fins el 31 de desembre.

Escúter pujant a un autobús a Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Els ciutadans que es mouen amb aquests vehicles no podien utilitzar el transport públic perquè la normativa només autoritza les cadires de rodes convencionals i els cotxets infantils. La Generalitat a través del codi d’accessibilitat ha de regular l’accés, però mentre no ho fa, les administracions han decidit permetre que utilitzin el metro i els autobusos de TMB.

Per poder utilitzar aquests transport, s’han de complir una sèrie de requisits: els usuaris han d’estar empadronats a Barcelona i el vehicle ha de tenir unes dimensions i una estabilitat determinada. Si es compleixen aquestes condicions, podran obtenir una acreditació personalitzada i una targeta per al vehicle que els permetrà pujar al metro i als autobusos de TMB.
La responsable d’accessibilitat de la Fundació ECOM, que agrupa diverses organitzacions de persones amb discapacitat física, Montse Garcia, celebra que s’hagi trobat una solució. I confia que aquesta prova pilot tingui continuïtat. Diu Montse Garcia que «encara que no estigui aprovat el codi d’accessibilitat, hi ha altres fórmules per regular l’accés d’aquests vehicles al transport públic» a través, per exemple, de les ordenances municipals o fent circulars als diferents operadors.
Segons Montse Garcia, la decisió d’ara ja no hauria de tenir retorn i explica que s’hauria d’evitar la discriminació territorial i regular-ho també a altres ciutats.

http://cadenaser.com/emisora/2017/06/21/sercat/1498051830_040636.html?ssm=tw

Uncategorized

Comments are closed.