Denuncien l’ICAM per condemnar els malalts a la indigència

sonia-icam

L’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM), organisme de la Generalitat, que ja ha estat denunciat en diferents oportunitats per malalts, entitats i associacions, per proposar cada any menys baixes mèdiques, menys dies de baixa temporal i menys pensions d’invalidesa permanent, ha estat en el centre de les crítiques d’una manifestació sorollosa que s’ha fet aquest dilluns a la tarda, a l’avinguda de Vallcarca de Barcelona.

Els presents han protestat perquè l’ICAM ens condemna a la indigència. Els malalts s’han solidaritzat amb Natividad López, una dona de 33 anys que ha patit un ictus i li han quedat seqüeles. A la dona, que estava de baixa mèdica, li han denegat la incapacitat i li han dit que és apta per treballar. Aquesta persona està acampada davant de les dependències de l’ICAM des del passat 6 d’octubre. A la fotografia apareix amb Sònia Romero, una vilanovina que ha estat amb ella aquests últims dies, i que fa poques setmanes ha aconseguit recuperar la seva pensió, que li havia estat retirada.

Segons els advocats del Col·lectiu Ronda, l’ICAM està retirant darrerament les pensions que s’havien concedit per via judicial, que han estat la majoria.

http://www.diaridevilanova.cat/denuncien-licam-per-condemnar-els-malalts-a-la-indigencia/

Uncategorized

Comments are closed.