Calafell reclama a Renfe trens per a minusvàlids

L’Ajuntament de Calafell ha reclamat formalment a Renfe que destini més trens adaptats per a persones amb cadira de rodes a la línia que passa per la població i a totes les línies de Rodalies. D’aquesta manera, el consistori calafellenc se suma a la demanda que va fer, fa algunes setmanes, un jove disminuït físic del Vendrell, Cristian González, que després d’una campanya per les xarxes socials va aconseguir el compromís de Renfe de destinar a la línia R-2 Sud els trens adaptats necessaris perquè es pogués desplaçar a Barcelona per poder cursar estudis universitaris.

Girona Imatges de passatgers a l'estació del TAV de Girona. Alta velocitat. Viatgers.    Imatges de l'estació de tren convencional de Girona, amb gent amb problemes per pujar als trens per l'alçada. Rodalies. Regionals.

Girona Imatges de passatgers a l’estació del TAV de Girona. Alta velocitat. Viatgers.
Imatges de l’estació de tren convencional de Girona, amb gent amb problemes per pujar als trens per l’alçada. Rodalies. Regionals.

Els regidors calafellencs Miguel Ángel Perín i Juano García han mantingut recentment una reunió amb representants de Renfe de què, diuen, van sortir molt decebuts. Segons els representants municipals, la companyia operadora de Rodalies de Catalunya s’excusa en el termini que té per complir amb l’accessibilitat a tots els trens i estacions, que expira l’any 2020.

L’Ajuntament de Calafell demana que es prenguin mesures, ni que siguin provisionals, per poder garantir el dret de totes les persones a poder agafar el tren i adverteix que si Renfe no pren mesures al respecte, el mateix consistori convocarà i liderarà mobilitzacions ciutadanes com l’endegada pel jove vendrellenc Cristian González per reclamar aquest dret.

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/13-serveis/885776-calafell-reclama-a-renfe-trens-per-a-minusvalids.html?cca=1

Uncategorized

Comments are closed.