Monbus «passa» dels discapacitats fisics amb el beneplàcit de la Generalitat

El Carles Balaña és una persona que pateix una discapacitat física que l’obliga a anar amb cadira de rodes. I que el converteix en un ciutadà de segona per a l’empresa de transport de viatgers per autobús que explota la línia entre Reus i Tarragona perquè no disposa de cap vehicle adaptat. “L’actual empresa és Monbús, que va absorbir Hispano-Igualadina -explica Balaña a aquest diari-. Això ha significat un retrocés total. Abans hi havien tres vehicles de plataforma baixa en servei. Al traspassar-se d’una a una altra, Monbus els ha anat retirant poc a poc i ara ja no en queda cap. El que hi ha són vehicles sense accessibilitat o amb plataformes altes que o bé no funcionen o bé no tenen ganes d’arreglar-les”.

foto9

‘Frustrat i impotent’
Balaña es considera “frustrat i impotent” perquè, vivint a Sant Salvador, “ara necessito anar a Reus per a visitar i cuidar els meus pares que tenen més de 90 anys i han estat tota la seva vida pendents de mí”. Les seves queixes també van dirigides contra la Generalitat, “perquè la línia entre Reus i Tarragona és una concessió administrativa del departament de Territori i Sostenibilitat. Jo hi he presentat denúncies, i fa prop d’un any hi va haver una reunió a tres bandes entre l’empresa, la Generalitat i un parell de persones usuaries afectades per aquest problema on tot van ser bones paraules però res més. La Generalitat ens exclou, perquè no han fet seguiment i sembla que no els importi per a res el problema”.

Davant d’aquesta situació, Balaña reclama que la Generalitat “doni un cop damunt de la taula” i obligui a l’empresa, “que ja ha demostrat que passa d’aquest tema”, a trobar-hi una solució. “Suposo i m’agradaria pensar que entre les clàusules de la concessió hi ha l’obligació de garantir el servei per a persones discapacitades. En cas contrari ens estarien discriminant”, afegeix tot recordant que una altra de les empreses que també és concessionària del departament per a les línies en direcció Salou i Cambrils com Plana, “ha fet tot el contrari: ha amplliat la flota d’autobusos de pis baix duent a terme una bona atenció als clients amb discapacitats físiques”.

Jordi SIRÉ

http://www.larepublicacheca.com/monbus-passa-dels-discapacitats-fisics-amb-el-beneplacit-de-la-generalitat/

Uncategorized

Comments are closed.