Pressió per a que la Generalitat sancioni «MonBús»

La Federació ECOM de Tarragona, que agrupa la majoria d’associacions de discapacitats de la demarcació, ha fet costat a la denúncia de la que es va fer ressò aquest digital duta a terme per Carles Balañà i en la que lamentava la manca de vehicles adaptats per a persones amb mobilitat reduïda de l’empresa concessionària de la línia de transport per autobús entre Reus i Tarragona. En un comunicat, l’entitat afirma que “a nivell d’autobusos, les úniques companyies que realitzen un serveis 100 % accessible són les empreses municipals dels municipis de Reus i Tarragona i pel que fa al transport interurbà, només la línia Tarragona-Salou-Cambrils i –en una proporció menor- la de Reus a Salou (ambdues prestades per l’empresa Plana) són accessibles per les persones amb mobilitat reduïda essent particularment complicat pels usuaris en cadira de rodes”.

diumenge-29-3-2015-2-300x225

Tal i com s’afegeix a la nota, l’empresa Monbús, titular de la línia Reus-Tarragona (hereva de l’empresa Hispano-Igualadina) “ha seguit un procés de retrocés total pel que fa al tema de l’accessibilitat. De tenir 3 vehicles de plataforma baixa (adquirits per Hispano Igualadina) i subvencionats per la Generalitat de Catalunya, s’ha passat a una situació cada cop pitjor. L’actitud de menyspreu cap a les persones amb mobilitat reduïda és tal que –per primera vegada a la història- el Consell Comarcal del Tarragonès va anul·lar la concessió que havia fet a la companyia Monbús pel transport per a centres d’educació especial perque dia si i dia també les unitats suposadament accessibles no ho eren i quan arribaven els usuaris per pujar als autobusos es trobaven que les plataformes elèctriques no funcionaven”.

La federació recorda que fa cosa poc més d’un any, “un grup d’usuaris de cadira de rodes va sol·licitar a la Generalitat una reunió per parlar de la situació límit de la línia Reus-Tarragona. A la mateixa va acudir també l’empresa concessionària. Tot van se bones paraules i una mena de compromís verbal de millorar la situació. Però sembla que les bones paraules se les ha emportat el vent”.

SALOU-autocars-Plana-300x168

I si parlem del tren…
I si parlem del tren, “la situació no és precisament tampoc per tirar coets”. L’estació d’ADIF de Tarragona ciutat “segueix sense tenir ascensors ni s’han recrescut les vies. Ara sembla que ja tenim pressupost per fer les obres pertinents” i “només queda esperar que l’acord polític assolit entre el Ministeri de Foment i el consistori tarragoní es faci realitat. El fet que a Tarragona hi hagi amb caràcter permanent el servei ‘Atendo’ ha apaivagat una mica la funesta situació actual. Però aquest fet -continua la nota- no amaga que quan hi ha una persona usuària de cadira de rodes que vol viatjar en direcció a Barcelona o vé s’hagi de canviar la via d’entrada a l’estació o creuar les vies per la zona on i ha les fustes amb el consegüent perill pels usuaris i acompanyants.

Des de Federació ECOM Tarragona, “exigim una sol·lució immediata a la Generalitat pel que fa a la línia d’autobusos Reus-Tarragona sancionant a l’empresa concessionària si no hi ha un canvi d’actitud en un breu periode de temps o –en el seu cas- treient-li la concessió a l’empresa actual- així com l’inici immediat de les obres d’accessibilitat de l’estació de trens de Tarragona”.

http://www.larepublicacheca.com/pressio-per-a-que-la-generalitat-sancioni-monbus/

Uncategorized

Comments are closed.