Els pressupostos de l’Estat 2015 mantenen la retallada del 63% en serveis socials

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va expressar la seva preocupació davant les constants retallades de l’Estat en l’àmbit de les polítiques socials, denunciant concretament que el Plan Concertado de Prestaciones Básicas de Servicios Sociales es manté al pressupost de 2015 «igual que l’any passat: 31’8 milions per a totes les CCAA, quan l’any 2011 era de 87 milions».

1

La consellera Neus Munté va lamentar que pel 2015 es mantingui aquest pressupost minso, «malgrat que han augmentat en quasi 1,5 milions les persones ateses pels serveis socials bàsics» i que «només a Catalunya, per posar un exemple, la inversió en professionals que atenen la primera necessitat de les persones ja supera i amb escreix aquesta xifra».

En el 2015 l’Estat ha previst destinar a Catalunya un 9,5% de tota la inversió territorialitzada, tal com consta als Pressupostos Generals de l’Estat del 2015 que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro va presentar fa uns dies al Congrés dels Diputats.

La xifra equival a la meitat del que aporta Catalunya al PIB espanyol (19%) i és inferior al 9,6% que es va destinar als pressupostos del 2014 i que va aixecar una allau de crítiques per part dels polítics i empresaris catalans.

En concret, Catalunya rebrà 1.072 milions d’euros l’any vinent enfront dels 944 milions pressupostats el 2014. L’augment de la inversió pressupostada a Catalunya és del 13,5%, davant l’augment del 15,1% que s’incrementa al conjunt de les comunitats autònomes. Les comunitats autònomes que més diners rebran són, per aquest ordre, Andalusia (17,4% del total), Castella i Lleó (15,5%) i Galícia (12,3%).

http://www.tercersector.cat/noticies/els-pressupostos-de-lestat-2015-mantenen-la-retallada-del-63-en-serveis-socials

Uncategorized

Comments are closed.