Actuació per la millora de l’accessibilitat al barri Marítim

L’actuació, que comença per l’Av. Països Catalans, consistirà en la retirada d’arbres i l’arranjament de voreres

La regidoria d’Obres i Serveis Viaris, dins del Pla d’Accessibilitat municipal, executa una actuació a la zona Marítima amb l’objectiu de millorar la mobilitat dels vianants, especialment de les persones amb mobilitat reduïda.

1

Al llarg de tota l’avinguda Països Catalans, entre l’Onze de Setembre i el carrer Josep Tarradellas, s’estan retirant els arbres que, a banda d’ocupar la pràctica totalitat de les voreres, han provocar el seu aixecament i, fins i tot, problemes en vivendes particulars. En aquesta zona, a poca profunditat ja es troba aigua salada, amb la qual cosa les arrels de l’arbrat creixen de forma horitzontal fent que el panot de les voreres s’aixequi. El regidor d’Obres i Serveis, Pere Lleó, ha explicat que “hi ha casos en les arrels han entrat fins a la cuina d’algunes cases”. Aquest fet les fa impracticables i obliga als vianants, especialment als que tenen mobilitat reduïda, a circular per l’asfalt, amb el perill que això comporta.

2

Passat l’estiu, la regidoria d’Obres i Serveis iniciarà l’ampliació de les voreres fins al màxim possible (aproximadament 1,8 metres), es repararà el panot per deixar-les plenament transitables i s’adaptaran els passos de vianants, seguint les recomanacions del Pla Local de Seguretat Viària i el Pla d’Accessibilitat municipal. Lleó confirma que “s’ha requerit a les empreses de llum i telèfon per una reordenació dels pals, perquè treure els arbres i ampliar les voreres no és suficient”. Tot i això, les companyies encara no han contestat i els Serveis Tècnics municipals estan redactant el projecte d’ampliació de les voreres. L’actuació s’ha deixat pel setembre perquè “ara entrem en la temporada alta i no volem afectar a les persones que visiten les nostres platges”.

En altres carrers de la zona Marítima s’ha procedit també a la retirada de l’arbrat més conflictiu i, paral·lelament, s’està realitzant el cobriment dels escocells i l’arranjament de voreres, encara que en aquest casos no sigui viable la seva ampliació.

“Volem primar la seguretat de les persones”, assegura el regidor, qui ha explicat que s’ha reunit amb l’Associació de Veïns del Barri de Mar i amb una important representació dels mateixos per informar-los sobre el projecte. El canvi de tipus d’arbrat no seria la solució, perquè “el problema no és el tipus d’arbre sinó que el nivell freàtic és molt alt i quan les arrels no poden aprofundir perquè troben aigua salada, corren lateralment provocant el problema a les propietats privades”. Per tant, el titular d’Obres i Serveis, que també ho és de Medi Ambient, assegura que “es valorarà la possibilitat de reforçar l’arbrat a les zones verdes per compensar la retirada d’arbres de l’Av. Països Catalans”. Precisament, sobre el carrer per on s’inicia l’actuació, Lleó destaca que “és un dels carrers principals del barri, tant per baixar a mar com per anar a l’estació”.

Els darrers anys han estat nombroses les peticions ciutadanes perquè es realitzés una actuació amb les voreres d’aquesta zona. Especialment problemàtica és la situació a la zona on s’actuarà, que a banda de ser una de les vies d’accés a les platges des de l’estació del ferrocarril, és un dels carrers amb les voreres més estretes de la zona.

Des de la regidoria d’Obres i Serveis i Medi Ambient hi ha la voluntat de continuar amb aquests tipus d’actuacions a tot el barri Marítim i fer-les extensives a altres carrers, sempre amb l’objectiu prioritari de millorar i facilitar l’accessibilitat dels vianants.

http://www.cubelles.cat/pl251/actualitat/noticies/id4789/millora-de-l-accessibilitat-al-barri-maritim.htm

Uncategorized

Comments are closed.