El Passeig Vilanova de Cubelles per definir

1

Desprès que l’Ajuntament de Cubelles asfaltes diferents carrers de la nostre vila, la meva opinió és que es podia haver fet una mica millor, atès que en el lloc on hi ha els registres de clavegueram i en alguns llocs, el desguàs de les aigües pluvials han deixat un forat considerable. Suposo que és causa de les retallades.

 

Tan mateix cal dir a favor dels que han cursat l’ordre d’asfaltar, que encara han tingut en compte de fresar alguns centímetres l’asfalt vell per poder-hi encabir el just asfalt perquè no sembli que només hagin pintat de negre els carrers, que això és el que feien governs anteriors quan venien eleccions. Primer pintar tot el terra de negre amb asfalt, acte seguit les ratlles blanques i grogues, i esperar tres anys més per tornar a repetir la mateixa acció.

 

En data d’avui, 1 d’abril d’aquest 2014, el Passeig Vilanova de Cubelles està per definir, al menys aquesta és la meva impressió i opinió, atès que tenim pintades moltes ratlles blanques les quals estan marcant els passos de vianants, però per aquells que no tenim problemes de mobilitat.

 

Sembla ser que l’únic que te clar el responsable de via pública, es el fet de posar pals, i no pocs, per impedir els aparcaments dels vehicles, el que no se és perquè tants, penso que amb unes bones senyals, verticals prohibint l’aparcament ja n’hi hauria prou, això si, aquells conductors que incompleixen, aplica’ls-hi una bona dosis de disciplina en forma de sanció. Crec que un carrer sense pals quedaria un carrer molt més net i curiós que no pas tants impediments. Penseu-hi.

 

El que no sabem és si hi aniran o no jardineres. Crec que si han d’anar les mateixes que hi havia, se les poden estalviar, ja que només servien de papereres i plantació de males herbes, ah! i els bancs dintre de la vorera, crec que és un impediment més dels molts que ja tenim: pals, guinguetes, arbres, faroles, etc..

 

Totes aquestes evidencies son petiteses davant de la major deixadesa que avui te el Passeig Vilanova. El que trobo estrany és que aquells que defensaven el comerç amb ungles i dents, no hagin aconseguit una uniformitat de les podes d’aquests arbres tan preciosos que tenim. Suposo que ara uniformar aquestes plantes tan frondoses ja es tard. Bé! Com moltes de les coses, tard i malament.

 

Resultat d’aquesta deixadesa tenim el següent: arbres que tapen les lluminàries del Passeig Vilanova fet que fa que amb el mateix cost d’energia tinguem un percentatge molt vaig de enllumenat.

 

L’altre qüestió de la deixadesa es el fet de que, alguns dels arbres sobrepassen el primer pis dels habitatges, fet que posa en perill aquells que hi viuen per dues raons. Quan hi ha ventades, les molèsties que donen les seves rames. I l’altre és la possibilitat que dóna per els robatoris. Hi ha persones molt hàbils que amb menys facilitats s’enfilen per les parets. Em costa imaginar que cap persona que viu en aquestes circumstàncies que descric en el Passeig Vilanova no hagi formulat cap queixa. Potser és que n’ha fet tantes que ho ha deixat per impossible.

 

Senyors del govern de Cubelles que teniu l’obligació de preservar la seguretat dels vilatans, feu-hi quelcom al respecte, sobretot amb dues coses: la primera, eliminar les barreres arquitectòniques dels passos de vianants, atès que no casa el que es fa amb el que es predica, al menys per als components d’un determinat grup, que sempre ens han fet creure que son molt sensibles amb aquestes polítiques, crec que ho estan demostrant poc. Deu ser qüestió de prioritats.

L’altre tasca que també cal fer-hi quelcom urgent és el tema del arbrat, si ja és molt tard per la seva uniformitat d’aquests arbres, al menys que els podin perquè les seves rames no entrin als menjadors dels habitatges. No és de rebut fer plantacions d’arbres en unes voreres no massa amples, que a més ens aixequen els panots, i que a sobre ni els mirin de pentinar. Ho sento però algú ho havia de dir.

http://www.eixdiari.cat/opinio/doc/47882/el-passeig-vilanova-de-cubelles-per-definir.html?fb_action_ids=632793983471853&fb_action_types=og.likes

Uncategorized

Comments are closed.