AMICU: la lluita contra carrers que discriminen

CUBELLES | REDACCIÓ.

6

Voreres sense rampes ni desnivells, mobiliari urbà que obstaculitza, paviments inadequats, utilització indeguda de places d’aparcament reservades… Aquesta és una petita mostra del calvari quotidià que pateixen les persones amb mobilitat reduïda als nostres municipis.

Un dels darrers exemples el trobem al municipi garrafenc de Cubelles, on l’Associació Amics de Minusvàlids i Cuidadors (AMICU) ha fet l’enèsima denúncia. En aquest cas la denúncia exigia la retirada i reubicació d’elements del mobiliari urbà (un contenidor i una pilona) que obstaculitzen un pas zebra. La denúncia que demanava una resposta tan elemental no va ser acceptada per la policia local del municipi, fet que va minant poc a poc la paciència d’aquest col·lectiu i les persones que ho pateixen de primera mà. Ja no parlen d’adequar les voreres, d’habilitar rampes i desnivells, sinó d’un fet tan simple com que els elements públics situats a la via pública tinguin en compte criteris de respecte als cubellencs i cubellenques amb aquestes necessitats.

Una entitat activa i activista

L’AMICU és un col·lectiu que des de fa anys exigeix respecte per aquestes persones, que treballa perquè els poders públics vetllin per garantir la igualtat entre la ciutadania, també en el camp de la mobilitat personal. És una entitat molt activa, doncs setmanalment proposa solucions o denuncia impediments a la via pública, a més d’assessorar al col·lectiu, organitzar activitats i un llarg etcètera.

Un mosaic de discriminacions

Els impediments i discriminacions amb que es troba el col·lectiu té moltes cares: des de paviments que impedeixen ser transitats amb cadira de rodes o per algú que necessiti crosses o d’altres elements auxiliars per caminar, a problemes constants perquè molta gent aparca en places d’aparcament reservades o fins i tot en falsifica el permís. El seu president, Luís Criado creu que el problema principal és la falta de respecte i sensibilitat, fet que requereix d’un canvi de cultura i mentalitat.

7891011

http://xarxapenedes.cat/amicu-la-lluita-contra-carrers-que-discriminen/

Uncategorized

Comments are closed.