Es retiraran les pilones als carrers més estrets del nucli antic

L’Ajuntament entén que les pilones s’han convertit en un problema i ja ha començat a suprimir-les

27897565

L’Ajuntament finalment retirarà les pilones als carrers més estrets del nucli antic. Després de reunir-se amb veïns i comerciants de la zona, la regidoria d’Obres i Serveis ha pres la decisió davant del rebuig generalitzat que ha provocat la col·locació d’aquests elements. El govern, però, ja ha avançat que les substituirà per altres barreres de protecció, en tractar-se d’un espai on hi conviuen els vianants i el trànsit rodat.

La mesura afectarà el carrer Joan Roig i Piera, al davant del Centre Social, i l’Àngel Guimerà, des de la farmàcia Muntaner fins a la plaça de la Font. L’Ajuntament entén que les pilones s’han convertit en un problema i ja ha començat a suprimir-les. Així ho anunciava el regidor d’Obres i Serveis, Pere Lleó, als micròfons de Ràdio Cubelles.

A la resta de carrers afectats per les obres del nucli antic, molt més amples, les pilones es mantindran, malgrat que aniran acompanyades d’objectes de senyalització que permetran una millor visualització. D’altra banda, la regidoria d’Obres i Serveis s’ha compromès a intentar tenir les obres enllestides cap a mitjans de febrer. El seu titular, Pere Lleó, reconeix que la seva durada està perjudicant els comerços del sector, just en uns moments de greu crisi econòmica.

L’Ajuntament, tanmateix, demana un vot de confiança cap a la direcció de l’obra, sobretot tenint en compte que ha permès solucionar els problemes de separativa d’aigües que hi havia històricament al nucli antic i la supressió de barreres arquitectòniques. El govern tampoc descarta que, un cop finalitzats els treballs, es rebaixi la velocitat en aquest sector als 20 kilòmetres per hora.

Tot això arriba després de les queixes generalitzades dels comerços sobre el mal accés al carrer, al qual només s’hi pot accedir a peu, i difícilment amb cotxets o cadires de rodes. També hi ha protestes sobre la falta de seguretat, fins i tot un dels propietaris de negocis ha dit que les màquines van massa ràpid pel carrer. Aquests problemes poden ser causats, segons alguns comerciants, per la mala direcció d’obra, i estan provocant pèrdues econòmiques en els seus negocis.

En el cas de la fruiteria Superverd, amb unes baixades de vendes d’un 35 o 40% podrien causar el tancament de la franquícia. La propietària, Andrea Beltrán, es queixa perquè gent d’altres zones del poble no pot accedir en bus urbà i és perillós anar per carrer en aquestes condicions.

La propietària de la floristeria Hibiscus diu que l’Ajuntament no ha informat als comerços de les dates previstes per acabar les obres, i que no s’ha preocupat de deixar el carrer accessible en dates senyalades i tan importants pels negocis. A més, es queixa de que els obrers no tenen ningú que els organitzi, i que les obres estan mal planificades. Assegura que cada poc temps tornen a fer obres al mateix lloc, que quan una cosa ja està acabada l’han de canviar i tornar-la a fer i que això causa retrasos en la data de finalització. En el cas de la drogueria La Font, la propietària es queixa de que durant les festes de nadal les obres han obstaculitzat l’accés al seu establiment. Carme Artigau s’està plantejant denunciar l’Ajuntament per danys i perjudicis.

El propietari de la botiga esportiva Lliska també s’ha queixat de la llarga durada de les obres.

http://www.radiocubelles.com/content/view/1974/1/

Uncategorized

Comments are closed.