Comença l’adequació del Nucli Antic

Les obres han començat al carrer doctor Estapé

Les obres de remodelació del nucli antic ja han començat a executar-se. Els primers moviments s’estan duent a terme al carrer del Doctor Estapé, la via que connecta la C-31 amb el carrer d’Àngel Guimerà. Les feines s’allargaran unes setmanes i, posteriorment, es traslladaran fins al carrer de Víctor Balaguer, on s’instal·larà una canonada de gran capacitat que ha de resoldre els històrics problemes d’inundacions que pateix el sector.
Actualment, no existeix una separació entre les aigües pluvials i fecals de manera que, en cas de fortes pluges, les canonades no poden suportar tanta pressió i els habitatges es neguen amb l’aigua que retorna del clavegueram. Per solucionar-ho, les obres de canalització permetran una major capacitat i que els excedents de les pluges vagin a parar directament al riu Foix. Les feines s’allargaran fins a finals del primer trimestre del 2013 o bé inicis del segon i comportaran també alteracions en la mobilitat de vehicles i persones. El regidor d’Obres i Serveis, Pere Lleó, avança que l’empresa Hidrocanal ha previst diverses accions per esmorteir al màxim les molèsties que els treballs puguin originar entre els veïns.
Un dels principals canvis respecte el projecte anterior ha estat la decisió de descartar el soterrament dels contenidors. El regidor d’obres i serveis, assegura que pot provocar problemes de pudors i gasos, a més de les dificultats pressupostàries que implica.

El projecte es va aprovar definitivament en sis fases el 2009. Es tracta de la zona del nucli antic que fa de frontissa entre els carrers residencials del nucli, la carretera C-31 i l’accés al centre urbà del municipi. A banda de la separació de les aigües pluvials i fecals, les obres també serviran per eliminar barreres arquitectòniques i reurbanitzar el sector. Les feines han estat adjudicades a l’empresa Hidrocanal per un import de gairebé 868.000 euros.

http://www.radiocubelles.com/content/view/1727/1/

Uncategorized

Comments are closed.